söndag 23 november 2008

Feber & pissed

Just nu är jag skitsur, toksur, asförbannad, arg, fett arg..... varför ska jag bli sjuk när det är snö ute och strålande sol?? Vill bara ut!!!!!!!!!!
Jag som älskar vintern!
Har sovit till & från inatt... svättas och fryser om vartannat! Febern har gått ner lite sen igår, nu är den på 38,2 i stället för 38,6. Alltid något! Måste ändå få lite gjort av min att göra lista idag. Är ju i Åre hela nästa helg, sen är det 1;a december. Helgen efter det åker vi till Gävle på dop och helgen efter det är det tennisturnering för äldsta sonen. Sen är det jul! ( i stort sett i alla fall)
Feber:
Feber är när kroppen är varmare än normalt. Feber hos vuxna räknas vid över 37.2 grader på morgonen eller över 37.7 grader på kvällen. Ofta är anledningen till feber uppenbar, till exempel om man har en virus- eller bakterieinfektion. Kontakta vårdcentral om febern sitter i flera dagar utan andra tecken på infektion. Feber är ingen sjukdom utan ett tecken på sjukdom. Den normala temperaturen varierar från person till person men brukar ligga mellan 35.6 och 38.2 grader Celsius. Vad som är feber för en person kan vara normal temperatur för en annan. Temperaturen varierar även under dygnet och är som lägst på morgonen och som högst på kvällen. Som feber hos vuxna räknas en morgontemperatur över 37.2 grader eller en kvällstemperatur över 37.7 grader.
Tjing

4 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Näe, gumman.. krya på dig!
Kram Lallis

Miafia sa...

Trist att vara sjuk en helg.
Hoppas du kryar på dig fort!
Kram

Tant Janet sa...

Tack!

Anonym sa...

Krya på dig!/ Josse