lördag 8 november 2008

3 timmar solo med tid för reklektioner

Nu har jag 3 timmar alldeles själv, barnen hos min mormor & morfar och Tobbe på båtmässan...
Undrar vad jag ska prioritera?
  • Blogga?
  • Städa?
  • Stryka?
  • Jobba?
  • Sova?

Igårkväll var vi på URU, jag hade inga höga förväntningar alls i och med att de fått lite dålig kritik, men det blev glatt överraskad. Hade jättekul och skrattade en hel del. Ulvesson var bäst igår, men jag är ju ett stort Ugglafan. Har i stort sett honom vid alla tillfällen som getts de senaste 15 åren.

Vi var på Eriks och käkade innan. Det är ett mysigt ställe på Östermalm med vardagsrumskänsla. Jag åt skaldjursgryta som var supergod, till det drack jag ett gott Chablis! Tänk att Jeanette har lärt sig att äta blåmusslor till sist. Tack Tove för det! Efter föreställningen åkte jag, Tobbe, Anna och Tomas vidare till Amaranten. Har man blivit kärring nu när man inte vill stå och trängas med hundra andra utan hellre vill sitta och mysa med sin drink i sköna fåtöljer och kunna prata med varandra? Ted & Carola åkte hem efter föreställningen, Teddan hade ont i foten stackarn, han bröt ju den hos oss på kräftskivan sist. Det går ju alltid lite vilt till på våra partaj. Det var i alla fall en mycket bra kväll som slutade kl. 02.00...

Nu har jag pratat med Tove länge i telefonen och vi reflekterade över vänner. Att ju äldre man blir desto färre vänner har man, men dom man har är riktigt bra. Och att man har olika vänner till olika saker. Vi kom fram till att det finns olika sortes vänner som vi stött på genom åren, här är några exempel.

1. Dom som uppfyller alla kriterier såsom att lyssna, prata, vara djup, man kan skratta tillsammans, man kan argumentera, man kan gråta ut mot en axel eller partaja. Dom ringer och frågar hur ens barn mår när dom är sjuka. Dom frågar hur ens dag varit. Dom skulle åka till andra sidan jorden om man behövde dom. En vän att hålla i när det blåser - som alltid ställer upp. Som bryr sig, som hör av sig, som peppar, som berömmer och som stärker en och lyfter en som människa. En sådan vän som nog alla vill vara.

2. Nya vänner - tex på jobbet. En relation som växer fram i och med att man pratar i printerrummet, vid skrivbordet och sedan tar en lunch ihop. Man kanske har ungefär lika åsikter i hur ett företag ska drivas osv. Sen upptäcker man helt plötsligt efter flera luncher och flera samtal i printerrummet att man har en ny vän. Flera stycken som förmodligen kommer att finnas kvar resten av livet.

3. Partajvänner - vänner som man träffar på fest och alltid har lika kul med.

4. Vänner som tar energi - vänner som man gillar egenligen, men som mest "stjäler" energi genom att oftast prata om sig själv och sina problem. Som sällan hör av sig själv men blir glad när andra parten ringer. Som litar på att man finns, men som själv sällan visar att dom finns. Som kanske lever i en bubbla, som man väntar på att ska spricka så dom kommer tillbaka.

5. Vänner på G - ungefär som nya vänner. Det kan vara grannar, föräldrar på skolan eller på dagis, någon på gymmet. Det börjar med småsnack och kan växa fram till en enorm vänskap på sikt.

Ja det var väl ungefär så...

Tjing



2 kommentarer:

Miafia sa...

Det var verkligen "huvudetpåspiken" ang. vänbeskrivningen!
Härligt att höra att ni hade en sån bra kväll!
Skönt med lite egentid att disponera över, ha det gott!
Kram

Tant Janet sa...

Tack! Just nu sitter jag med en kall coola och surfar, men har strukit nästan all tvätt. Tjoho, snart kommer familjen hem... Ha en skön helg! Kram