fredag 27 februari 2009

Storm på fjället

Sitter nu i stugan och bloggar, Lucas är inte på topp med sina vattkoppor. Men han har varit tapper och åkt lite de andra dagarna med alvedon i kroppen. I förrgår var jag och Oscar en bit bort i liftsystemet när det plötsligt drar in en storm när vi närmar oss toppen. Det blåste och piskade verkligen i ansiktet - vi såg inte mer än 1 meter framför oss. Det gjorde verkligen ont och vi hade ca 30 minuter ner till Värdshuset. Oscar blev otroligt rädd och fick panik. Vi satte ihop våra stavar för att inte tappa bort varandra och han kämpade verkligen med att komma framåt trots att han blåste bakot. Det är jobbigt att dra en 8 åring i detta läge. Det kändes ändå bra att man har så många skidtimmar i benen och kunde hålla lugnen och vi kom ner sedan nöjda, glada, frusna och Oscar en erfarenhet rikare. Vädret kan ändras otroligt fort på fjället.

Veckan har varit jättebra trots vattkoppor. Oscar har lärt sig och carva, jag har själv fått till en helt annan åkstil som min man säger, vi håller numera samma tempo och det är verkligen kul att kunna åka fort. Jag älskar mina lagg. Ser nu fram emot nästa skidsemester - med lite tur kanske hela familjen kan åka till Alperna om 1 eller 2 år.

Vi äter otroligt god mat varje kväll och blir bortskämda av familjen Fredby/Lange. Goda viner, champagner, skinkor, ren, lamm, oliver m.m. varje dag... jag har nog ökat på vikten lite här trots att man bränner en del ute i snön varje dag.

Lucas älskar att basta och kastar sig gärna i snön, bilder kommer senare.

I morgon städar vi ur stugan och berger oss hemåt mot Tullange. En lång bilfärd...

Tack Tove, Peter, Lova och Hanna för en underbar vecka!
5 kylskåp för maten
5 kylskåp för vinet
5 kylskåp för champagnen
5 kylskåp för sällskapet

9 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som om ni haft en supermysig vecka. Trots storm och vattkoppor :o). Trist för Lucas, men nu vet ni ju att han har haft det i alla fall.
Kram

Tant Janet sa...

Anna-Karin - tack för meddelandet. Alltid kul med kommentarer. Ja vi har haft det jättemysigt trots vattkopporna...

Popprinsessan sa...

Det låter somen jättehärlig semester! Trots att jag inte är så förtjust i att åka skidor, eftersom jag är rädd, så blir jag riktigt sugen när jag läser det du skriver :-) Har bestämt att jag ska testa igen nästa gång det blir skidresa för oss, för då kommer ju ändå L att prova. Hoppas hemresan går bra!

Nipe sa...

Låter som en underbar vecka! Själv ska jag börja packa i helgen, Idre väntar om en vecka!

Preffen sa...

Åh va härligt. Inte vattkoppor o storm kanske men bara vara en hel vecka o göra det man har lust till, alla måsten man känner hemma är bara jaaa hemma!
kram

Grodmamman sa...

Har också varit med om en sådan där storm på fjället. Det är ganska otäckt även när man är vuxen och det känns som om man aldrig kommer att ta sig ner. Men då är det extra härligt att komma in i värmen igen!
Kram

Anonym sa...

Vatten koppor och starka vindar...låter inget vidare!
Men det andra: Härligt!!

Anonym sa...

Låter som en riktigt mysig ledighet!! Bra batteriladdning, antar jag!
Ha det gott!!

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Låter som om ni har haft det riktigt bra och äventyrligt , vattkoppor till trots !!
Tack för kommentaren inne hos mig !!!
Kram/Lotta