lördag 27 december 2008

8 av 19

Nu har vi varit lediga 8 av våra 19 dagar. Tiden går så otroligt fort ibland.
Vad har vi då gjort dom här dagarna??
Första dagarna var julstress, sen var det jul och nu är julen slut...
Nu börjas planerna inför nyår...
  • Vad ska vi äta?  Självklart Oxfilé !
  • Förätt ??
  • Dessert ??
  • Dukningen...?
Självklart riktig Champagne som fördrink, vad annars på nyårsafton? Sen kan man dricka "bubbel" kl. 00.  Sen något gott Amarone eller Barolo eller Brunello till varmrätten, ett gott Chablis till förrätten, en vacker dukning. Sedan kan man sitta i lugn och ro och avnjuta maten. Det är så skönt nu när barnen blivit lite större så man kan sitta och ta det lugnt och inte behöva resa på sig 17 gånger per måltid :-)
I den här familjen älskar vi goda viner till maten..., det gör ju själva maten mycket godare. Våra favoriter är ju Italienska viner framförallt Amarone. Alltid lika spännande att försöka få till det omtalade "äktenskapet när vin och mat gifter sig med varandra".
Appropå bröllop så gifte sig min mormor och morfar för 4 veckor sen i smyg, vi fick veta det på julafton. Helt fantaskiskt och underbart. Dom såg så söta ut när vi skålade i champagne, dom har varit tillsammans i 39 år och nu är dom nygifta!!! GRATTIS NI ÄR BÄST!
Tjing

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter mycket trevligt! Har ett tips på förrätt till dig...kommer på bloggen i kväll! Men det är bara om du älskar avokado...för det gör jag! Ha det så gott! Kram anna

Tant Janet sa...

Tack - I love avokado. Då ska jag titta in lite senare. Kram på dig.

CharmKatti sa...

Vad härligt med mormor o morfar, det är dom verkligen värda, att få bli firade som nygifta av sina närmaste! Riktigt mysigt!

Lallis - liv och leverne sa...

Ja det går så snabbt!
Och det låter smaskens inför nyår:)
Kram gumman.
/Lallis

Popprinsessan sa...

Vad härligt att gifta sig när man varit tillsammans så länge! Och lite annorlunda att "den generationen" inte redan gift sig! Kul iaf!

Låter som om det kan bli en riktigt trevlig nyårsmiddag för er. Här har grabbarna varit trevliga nog att erbjuda sig att fixa allt mat, så att vi tjejer kan slappa lite under dagen. Så mycket man nu kan slappa med små barn.. Men, men :-) Vet inte ens vad det blir för mat, förutom att det blir Kalix-löjrom till förrätt, och champagne :-) Vi tar nog också annat bubbel vid 12, för då har man ju druckit så mycket annat att det liksom kvittar :-)

På tal om förrätt så gjorde jag en laxbakelse igår som faktiskt blev riktigt bra. Såg lite fint ut också och går att förbereda.

Här kommer antagligen dukningen gå i vitt, blått och silver. Får väl se hur det blir...

Anonym sa...

Vad kul med ett bröllop efter så många år.

Tror att ni får ihop en jättetrevlig middag. Blir ju det när man lägger ner så mycket omsorg.

Tant Janet sa...

Hej alla och tack för era kommentarer...
Popp har du receptet på laxbakelsen?