lördag 21 november 2009

Diarré

Det började med att Speja blev lös i magen i onsdags em, sen bara sprutade det ur henne, som att sätta på en vattenslang. Natten till torsdagen bajsade hon inne - en stor pöl.

Googlade och på torsdag kväll köpte Tobbe hem Canikur som vi gav, och så fick hon ingen mat från torsdag kväll och har fortfarande inte fått mat. Utan bara vatten, hon har fått sina 4 doser Canikur men nu är hon lös i magen igen... Vad göra?

Har googlat igen och gör nu ris till henne som hon kan få i små portioner.

Orkar inte med en sjuk liten hund också, då blir det för mycket...

3 kommentarer:

Ivana sa...

Min lilla kisse var sjukt och efter att han hade ätit antibiotika blev han otroligt lös i magen. Så vi köpte Canikur som funkade dåligt. Då fick jag tips om att tillsammans med Canikur bara mata honom med milda saker som torsk tex. Efter en hel dag på torsk och canikur var magen som vanligt igen. :)

Anneli sa...

Stackars lilla Speja! Svärmor gav överkokt ris till sina hundar när de var dåliga i magen och det verkade hjälpa. Hoppas att hon blir bra snart.

Sara Sandén sa...

Usch, det är så jobbigt. Malte hade ju dålig mage första året. Denågot kom alltid mitt i nätterna och akut. Vi svälte honom i 24 h och sedan gav vi honom ris i väldigt små mängder. Canikur fungerade skapligt. Vi fick byta foder en massa gånger och nu har vi antagligen det billigaste fodret och inte något jättefint märke men Malte är bättre i magen och mår kanon mot vad han var med de dyra fodret vi bytte till som var mildare och till för hundar med allergi. Lider med dig för sjuka hundar är inget kul. Om det fortsätter så åk in med ett bajsprov till veterinären. Då kan de se om det är något som de behöver göra ngt åt. Lycka till! Vi syns på tisdag...