tisdag 23 juni 2009

Motorhaveri

I helgen var ju familjen Hamner ute och seglade, och då menar jag SEGLADE... på vägen ut till Träskö dör motorn. Tobbe ropar till mig med en röst som jag uppfattar som halv panik. Jag sitter nere i salongen med killarna. Motorn har dött. Det blåser. Vi driver. Det går inte att styra utan fart. Tobbe som är rätt van får snabbt upp seglen. Vi konstaterar soppatorsk... en lätt irriterad fru Hamner maler på lite granna...
Framme på Träskö får vi segla nästan ända fram, sen får vi hjälp av några vänner att lägga till, de möter oss med gummijollen.
Midsommarafton avlöper med sill och nubbe och sol på klipporna med vågskvalp - underbart!
Midsommardagen - inte lika skoj... Tobbe, Classe och Bengt meckar motor, vi fyller i soppa (disel), får igång motorn i 2 minuter sen dör den. Olika teorier om vad som hänt övervägs. Det slutar i alla fall med att batteriet tar slut i och med alla försök... så vi har då ingen värmare eller kyl. Vi får låna batteri av båtgrannen, tack för det. Fru Hamner är inte helnöjd.
Under dagen försöker jag i alla fall mig på att tvätta håret. Först i vattnet, ca 13 grader för att blöta ner mig, upp och shamponera, sen i igen för att skölja, inte lika kul... SKITKALLT för att vara tydlig. Sen upp för att ha i balsam, sen bangade jag, kände inte för att bli isbit igen så jag sköljde med hink sista vändan.
Hemresan gick strålande trots att vi inte hade motor, hann med att se Volvo Oceanbåtarna på kanan också, maffit och ca 5000 båtar var där för att titta, de flesta guppade runt för motor, men familjen Hamner - vi seglade.
Trots att jag varit rätt så arg mellan varven i helgen har vi haft det underbart, ett tag var jag på väg till Thailand, men överväger nu båtsemester trots allt. Maken är otroligt duktig på att manövrera en segelbåt, mindre bra på att beräkna soppa dock...
Tjing

2 kommentarer:

Susjos sa...

Just ja,därför har vi ingen segelbåt!...hihi..
Skämt åsido,det är säkert ljuvligt när allt fungerar!

CharmKatti sa...

Så kan det gå...jag nästan höra fru Hamner hela vägen hit:-)

Kram!