tisdag 23 december 2008

Saffrans & Pepparkaks cheesecake

Har precis stått i köket och bakat 2 st av denna härlighet. Receptet kommer från Allt om mat...
Saffrans & Pepparkaks cheesecake:
150 g pepparkaka, cirka 15 stycken
75 g smör
500 g kesella gourmet
3 st ägg
1 dl socker
0,5 g saffran, ett kuvert
1 st citron, rivet skal från
Översta lagret:
400 g crème fraiche
1 msk vaniljsocker
Dekoration:
halverade passionsfrukter, och physalisfrukter
Gör så här:
  1. Mixa, eller stöt, pepparkakorna till smulor.
  2. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna.
  3. Tryck ut smulorna i pajformen och förgrädda pepparkaksbottnen i 5 minuter, 200 grader.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Rör ner kesella, rivet citronskal och saffran. Låt smeten dra i 15 minuter, så saffranssmaken får mogna ordentligt.
  6. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen, 180 grader, tills fyllningen stelnat, cirka 35 minuter.
  7. Låt kakan svalna ordentligt. Rör ihop crème fraiche och vaniljsocker och bred över kakan.
  8. Sätt in i ugnen 6–7 minuter, 180 grader, tills ytan stelnar något.
  9. Låt kakan svalna och dekorera den precis före servering med halverade passionsfrukter och physalisfrukter.
Njut.............

Inga kommentarer: